İçeriğe geç

Ağuş Ne Demek Trakya

Tospa ne demek Trakya?

Trakya kaplumbağası veya Hermann kaplumbağası (Testudo hermanni), Testudinidae familyasından bir kaplumbağa türüdür.

Trakyada kopil ne demek?

Özellikle Trakya’da yaygın olan kopil kelimesi, farklı bölgelerde Göbel olarak da telaffuz edilir. Her iki kelime de büyüklerini dinlemeyen ve fırsat buldukça yaramazlık yapan çocuklar için kullanılır.

Aydamak ne demek Trakya?

Bu çalışmada, bölgede yaygın olarak kullanılan ve anlamsal bir genişlemeye uğramış olan aymak fiilini inceleyeceğiz. H-türeviyle de kullanılan bu fiilin en yaygın kullanılan anlamı “sürmek, hayvanları gütmek”tir ve standart dilde yer almaz.

Trakya kızan ne demek?

Bazı bölgelerde “girl” kelimesi “boy” veya “lad” yerine kullanılır. Aynı zamanda bazı yerlerde çocukken silahlı erkekleri de içeren bir kelime grubu olarak kabul edilir.

Trakya dilinde seni seviyorum ne demek?

Trakya Seni Seviyorum: Seni Seviyorum BEYA :)) Hangi dilde olursa olsun, gönülden söylersen karşındaki anlar.

Trakyada aguş ne demek?

Ağuş kelimesi ne anlama geliyor? Ağuş kelimesi dilimize Farsçadan girmiş bir kelimedir. Farsça “kucaklamak”, “kucaklamak”, “kucaklamak” ve “belek” kelimelerinden alıntıdır.

Trakyada aret ne demek?

ARET BLUME: (AHİRRET BLUME) Anneleri ve babaları bütün hazırlıkları yapıyorlar.

Adaş ne demek Trakya?

İsim babası: Arkadaş, arkadaş, dürtmek: dürtmek, dürtmek…

Pürgü ne demek?

(ﭘﺮﮔﻮ) Sıf. (Pers. pur “dolu” ve gū “konuşan” pür-gū ile) Çok konuşan, çok söyleyen: Dilâşub, Mehpeyker’in (Nâmık Kemal) niyetini keşfetmiş gibi saflığıyla yarışmaya çalıştı. Pur-gûs’la (Muallim Nâci) karışmam.

Mısmıl Trakya ne demek?

Trakya’daysanız ve biri size “mismıl” diyorsa, mutlu olabilirsiniz çünkü bu kelime “regular” kelimesiyle eşdeğerdir. “Harika bir iş çıkardın, aferin!” dendiğinde, çift övgü olarak düşünülebilir.

Trakya Mari ne demek?

Acaba Pomak dilinde “mari” ne anlama geliyor? (Ben “Mari moynu” olarak kullanıldığını duydum ama anlamını bilmiyorum.) Kanka’nın eski versiyonu! Mari veya Mare olarak da adlandırılır.

Tevekel ne demek Trakya?

Tawakkel, “vekil” kelimesiyle aynı kökten türemiş Arapça kökenli bir kelimedir. Temsilciler, bir kurum adına konuşma ve imzalama yetkisine sahip kişilerdir. Tawakkel kelimesinin sözlük anlamı, başkalarını temsilci olarak atayan kişidir. Bu kelime halk arasında son derece saf ve aptal olarak kabul edilir.

Trakyada köpeğe ne denir?

Adı Çü be çü 🙂 Ürün adı: Çü be çü19 Aralık 2023

Te orda ne demek?

Dîvânü lugāti’t-Türk’te orda kelimesinin anlamı “hanın ikamet ettiği şehir” olarak verilmektedir.

Trakyaca çocuk ne demek?

Kız: çocuk, genç…

Tospa ne demek?

Kaplumbağalar, çok sert ve kemikli bir kabukta yaşayan ve Testudines takımını oluşturan, yavaş hareket eden, dört ayaklı sürüngenlerdir. Kaplumbağalara ayrıca tosbağa veya kara kaplumbağası da denir.

Edirne’de çocuğa ne denir?

Trakya’da küçük bir çocuğa “soluk” denir. Fonetik olarak brikete benzemesine rağmen Trakyalılar, bir işi aynı anda yapma durumunu tanımlamak için “bikerette” kelimesini kullanırlar.

Trakya tosbası ne yer?

Üst familyaTESTUDİNATARanga Bölgesi (Türkiye)Trakya, Çeşitli bitkiler, yaprakları, çiçekleri ve meyveleriyle beslenen bir türdür.HabitatOrmanlarda, orman açıklıklarında, yol kenarlarında, çayırlarda, çalılıklarda, bozkırlarda, yüksek rakımda27 satır daha

Tevekkel kime denir?

Tawakkel kelimesinin anlamı, her şeyi şansa veya kadere bırakan insanlar için kullanılan bir sıfattır. Tawakkel kelimesi aynı zamanda halk dilinde saf aptal anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kumral Escort