İçeriğe geç

Cüneyne Ne Demek

Cüneyne anlami nedir?

Sahabe-i Kiram’ın şehit edildiği yerde inşa edildiği için camiye “küçük cennet” anlamına gelen “cüneyne” adı verilmiştir.

Cüneyn ne demek?

Cüneyt ismi Arapça kökenlidir ve “küçük asker” veya “savaşçı” anlamına gelir. Genellikle cesaret, kahramanlık ve savaşçı niteliklerini temsil ettiği için tercih edilir. Cüneyt isminin diğer anlamları: Anadolu Beylikleri döneminde Aydınoğulları soyunun son temsilcisi olan beyin ismi, bebek at, tay.

Cüderi ne demek?

Cuderma: Çiçek hastalığı, kabarcık olarak bilinen hastalık. İslam dünyasında, Cüderi, Anadolu’da ve Türkler arasında çiçek hastalığının yaygın adıdır.

Cüni ne demek?

(Cuni) Siyah karınlı, siyah kanatlı, peçe kuşu türünden bir kuş.

Cüneyd Türk ismi mi?

Cüneyt ismi Arapça kökenli bir isim olup “şimşek” anlamına gelmektedir.

Cüssesine ne demek?

Büyük ve uzun boylu insanlara büyük insanlar denir. Mass kelimesi aynı zamanda küf anlamına geldiğinden, büyük insanlar için “kalıp insan” terimi de kullanılır.

Cüneydi ne demek?

(ﺟﻨﻴﺪﻯ) i. (Ar. Cüneydі) Bir çeşit sarık, alttan üste ve üstten alta doğru muntazam katlar halinde üst üste sarılarak kafes şekli verilmiştir [Kafesî destarı da denir]: Bu tacın üzerine yeşil tülbentten yapılmış bir Cüneydî sarığı sarılmıştır.

Cüneyd hangi dil?

Cüneyt (Osmanlıca: جُنَيْد, romanize: küçük asker) Arapça kökenli bir kelimedir.

CÜR ne demek argo?

(i)., (f perde; tiyatro perdesi; (çoğul)., argo yıkım, ölüm; (f). perdeye.

Cüheyne ne demek?

Kahtanilerden Kudaa’lı bir Arap kabilesi.

Giciyik ne demek?

Edviye-i Müfrede’ye göre kaşıntı ve uyuzun tedavisi kan aldırmaktır.

Cüyende ne demek?

(ﺟﻮﻳﻨﺪﻩ) sıf. ve I. (Farsça custen “aramak” cūy > cūyende) arayan, arayan (kişi veya şey), cûyâ: Cûyende’yi görmek ve afitâb olmak / Acıyı terk etti (Fuzûlî).

Cüneyd ne anlama gelir?

Cüneyd kelimesi, Arapçada kelimeleri tatlandırmak için kullanılan formata göre cünd* kelimesinin türetilmiş halidir. Asker anlamına gelir.

Adanada cülük ne demek?

Culuk: Genç kanatlı hayvan. Örneğin, civciv. Kuzen anlamında da kullanılır, örneğin, “amcamın cücesi”. Pinch: Yüzme.

Cünun ı aşk ne demek?

Aşk halini anlatan bir diğer kavram da “cünûn”dur.

Cünyır ne anlama gelir?

S., i. küçük; kıdemce aşağı; iki kişiden küçüğü; b.h. küçük (babasıyla aynı adı taşıyan bir kişinin adına eklenen); i. küçük; rütbe veya kıdemde daha düşük kişi; bir ortaokul veya üniversitenin sondan bir önceki sınıfında öğrenci.

Cüre ne demek TDK?

Cure küçük ve ufak balık anlamına gelir. Ayrıca, “cure” kelimesi küçük kuşlar, atlar ve ördekler için de kullanılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir